Hotline PINTAS: 15777 Aduan Pengguna »
25 September 2023

YB DATO’ PENGERUSI JAWATANKUASA KERJARAYA, INFRASTRUKTUR, AIR DAN PEMBANGUNAN LUAR BANDAR NEGERI KELANTAN MELAKUKAN KUNJUNGAN KE AIR KELANTAN SDN BHD DAN MENDENGAR TAKLIMAT OLEH PENGURUSAN TERTINGGI AKSB

YB DATO’ PENGERUSI JAWATANKUASA KERJARAYA, INFRASTRUKTUR, AIR DAN PEMBANGUNAN LUAR BANDAR NEGERI KELANTAN MELAKUKAN KUNJUNGAN KE AIR KELANTAN SDN BHD DAN MENDENGAR TAKLIMAT OLEH PENGURUSAN TERTINGGI AKSB

6 September 2023 bersamaan 20 Safar 1445H – Rabu

Air Kelantan amat berbesar hati menerima kunjungan hormat YB Dato’ Dr Izani Bin Husin, Pengerusi Jawatankuasa Kerjaraya, Infrastruktur, Air Dan Pembangunan Luar Bandar Negeri Kelantan ke Wisma AKSB pada 6 September 2023.

Ini adalah kunjungan rasmi pertama YB Dato’ Dr Izani Bin Husin ke AKSB sejak dilantik menerajui portfolio Jawatankuasa Kerjaraya, Infrastruktur, Air Dan Pembangunan Luar Bandar Negeri Kelantan.

Kunjungan dan taklimat tersebut juga dihadiri oleh YB Mohd Saizol Ismail, ADUN Salor merangkap Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Kerjaraya, Infrastruktur, Air Dan Pembangunan Luar Bandar Negeri Kelantan, Pengarah Unit Perancang Ekonomi Negeri (UPEN), En. Mohd. Nazwan Ismail serta Pengurus Besar Kelantan Utilities Mubaarakan Holdings Sdn Bhd (KUMH), Dr Mohd Roshdi Hassan.

Dalam kunjungan tersebut, YB Dato’ Pengerusi telah mendengar taklimat berkaitan pengoperasian AKSB oleh Pengurus Besar AKSB, Dr Hj Nazmi Bin Ghazali Azmi bersama semua Ketua Jabatan yang terlibat.

Dalam sesi taklimat juga, YB Dato’ Pengerusi menekankan keperluan dan kesiapsiagaan AKSB dalam mendepani cabaran dan  isu semasa yang diutarakan oleh rakyat khususnya pengguna AKSB.

YB Dato’ Pengerusi juga memberitahu sosial media haruslah diperkasakan dalam mendapatkan maklumat serta menyampaikan informasi yang tepat dan cepat kepada pengguna, agar AKSB lebih ke arah maklumat secara digital (Facebook, Instagram, dan Laman Web Rasmi, Tik Tok).

Dalam nasihat akhir, YB Dato’ Pengerusi mahukan AKSB lebih berdaya saing dan kompeten dalam melaksanakan sesuatu projek bekalan air samada peruntukan  daripada Kerajaan Negeri atau pun Persekutuan, dalam memastikan pengguna mendapat bekalan air bersih yang berkualiti.

 

UNIT KOMUNIKASI KORPORAT – AIR KELANTAN SDN BHD