Hotline PINTAS: 15777 Aduan Pengguna »
07 December 2023

Lawatan Kerja YB Dato’ Dr Izani Bin Husin Ke LRA Kg Telok, Panji,  6 November 2023

Pengerusi Jawatankuasa Kerjaraya, Infrastruktur, Air & Pembangunan Luar Bandar Negeri Kelantan, YB Dato’ Dr Izani Bin Husin telah melakukan lawatan kerja ke LRA Kg Telok, Panji, pada 6 November 2023 lepas.

Lawatan ini adalah bertujuan untuk mendapatkan kemajuan kerja-kerja semasa naik taraf di loji, yang dijangkakan siap pada bulan Februari 2024, dan bakal menghasilkan sebanyak 30 JLH (juta liter sehari) air terawat.

Taklimat telah disampaikan oleh Pemangku Pengurus Besar AKSB, bersama Ketua Jabatan Operasi, Ketua Jabatan Teknikal & Ketua Jabatan Pengurusan Hasil & Penyelenggaraan. Turut hadir adalah Ketua Jabatan Korporat & Modal Insan bersama Pengurus Jajahan Kota Bharu Timur serta beberapa Pengurus dan Ketua Unit berkaitan.

YB Dato’ Exco menekankan kerja-kerja haruslah mengikut jadual dan perlu dipantau dari semasa ke semasa, kerana LRA Kg Telok ini merupakan nadi utama agihan bekalan air bersih dan terawat ke sekitar Kawasan Perindustrian Pengkalan Chepa dan sejumlah taman perumahan dan kampung sekitar.